Saturday, March 27, 2010

Jamie läätse-spinatisupp ingveriga


restseti leidsin: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=8911

Koostis:
2 porgandit
2 varssellerit
2 keskmist sibulat
2 küünt küüslauku
2 sl oliiviõli
pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt
0.5 kuni 1 värsket punast tšillipipart
10 kirsstomatit (mina kasutasin purustatud tomateid)
1.8 l köögivilja- või kana- puljongit (2 kuubikust)
300 g punaseid läätsesid
200 g spinatit
meresoola
purustatud musta pipart

Valmistamine:
Koori porgandid, lõika jämedateks viiludeks. Viiluta varsseller. Koori ja haki sibulad jämedalt. Koori ja viiluta küüslauk.
Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli. Lisa kõik tükeldatud-viilutatud ained ja sega puulusikaga läbi. Kata pott poolenisti kaanega ning hauta umbes 10 minutit, kuni porgandid on veidi pehmenenud ja sibul kuldne.
Samal ajal koori ja viiluta ingver õhukeselt. Eemalda tšillikaunalt seemned, lõika kaun ise õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid.
Lisa kuum puljong koos läätsede, ingveri, tšilli ja tomatitega potti. Sega supp hoolega läbi, kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit või kuni läätsed on pehmed. Lisa spinat ja kuumuta veel pool minutit.
Maitsesta supp soola-pipraga. Võid suppi kohe serveerida või siis püreestada kannmikseris ja siis serveerida.

No comments:

Post a Comment