Sunday, July 15, 2012

Indiapärane võikana - murgh makhani



Portsjon neljale inimesele. Vaja läks:

400 g kanafileed
3 väikest totsikut maitsestamata jogurtit
Tanduuri maitseainesegu (põhilised koostisosad tanduuri segus on küüslaugupulber, jahvatatud ingver, vürtsköömned, nelk, koriander, jahvatatud lambalääts, kardemon, cayenne pipar, punane toiduvärv)
1 purk tomatipüreed
Sidrunimahla
2 väiksemat sibulat
2 küüslauguküünt
Garam masala maitseainesegu (põhilised koostisosad segus on must ja valge jahvatatud pipar, nelk, kaneel, jahvatatud köömend, kardemon)
Jahvatatud tšillit
Jahvatatud köömneid
Jahvatatud ingverit
3 suurt supilusikat võid
Veidi õli

Valmistamine:

Kanafilee tuleb torkida kahvliga, et hiljem marinaad paremini immenduks. Marinaadi jaoks on vaja ühte maitsestamata joguritit, sidrunimahla ja tanduuri maitseainesegu. Teed kana marinaadiga kokku ja asetad kaussi, paned ööseks külmkappi.

Kui hakkad valmistama, siis paned kana grillahju ja küpsetad kuni ta on enam vähem läbi küpsenud. 

Kastme tegemiseks praed sibulat ja küüslauku õli sees keskmisel tulel kuni sibul läheb klaasjaks, siis lisad või ning kõik ülejäänud maitseained, samuti veidi sidrunimahla. Kuumutad segu pannil mõned minutid ja siis lisad tomatipüree. Kuumutad veel paar minutit ning lisad ülejäänud jogurti. Mõne aja pärast lisad juba eelnevalt tükeldatud kanafilee ja lased oma 10-15 minutit madalal tuleda keeda. Serveerida riisiga. Kaunistuseks väike tükike võid ja mandleid.



No comments:

Post a Comment