Saturday, July 14, 2012

Murgh tikka-masala

 Vaja läks: 

Marinaadi jaoks:
2 kanafileed
1 väike totsik maitsestamata jogurtit
Paar lusikatäit sidrunimahla
Vürtsidest: jahvatatud vürtsköömned (1 tl), jahvatatud cayenne pipar (0, 5 tl), jahvatatud ingverit (0, 5 tl), soola (0, 25 tl)

Kastme jaoks:
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 väike purk purustatud tomateid (400 g)
1 purk kookospiima (400 g)
4 spl ghee’d (india võid)
1 klaas vett (150 ml)
Vürtsidest: jahvatatud cayenne pipart (0,5 tl), jahvatatud ingverit (0,5 tl), jahvatatud punane pipar (0,5 tl), jahvatatud musta pipart (0,25 tl), jahvatatud vürtsköömneid (1 tl), jahvatatud koriandrit (1 tl), jahvatatud kurkumit (1 tl), jahvatatud kaneeli (0,25 tl), 3 nelki, jahvatatud kardemoni (0,25 tl), soola (0,25 tl).

Valmistamine:

Marinaadi jaoks segada kokku jogurt, maitseained ja sidrunimahl. Kanafilee  torkida kahvliga, et marinaad paremini immenduks ning lõigata kuubikuteks. Segada marinaadiga kokku ja panna ööseks külma.

Kana tuleb grillida, et ta oleks valmis, kuid mitte kuiv. Kastme valmistamiseks sulatada ghee panni peal keskmisel tulel. Lisada eelnevalt kokku segatud maitseained ning praadida umbes minut kogu aeg segades. Peale seda läheb sisse viilutatud sibul ja mõne aja pärast küüslauk. Paari minuti pärast lisad tomatipüree ja veel viie minuti pärast kookospiima ja vee. Keedad kastet vaiksel tulel 10 minutit, siis lisad kana. Keedad veel umbes 20 minutit kuni on sobiv konsistents.Serveerida riisiga. Riisile võib keetmise ajal lisada veerand teelusikatäit kurkumit mõnusa kollaka värvi saamiseks.


No comments:

Post a Comment