Tuesday, December 21, 2010

Vanillitarretis

4 želatiinilehte (mina kasutasin tavalist pulbrit)
600 ml piima
50 g pluss 2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut (või roosivett)

Retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse, august 2010, lk 70. Seal ajakirjas on üldse palju retsepte, mida tahaks katsetada. Kuid kust see aeg võtta? Kuid kellel huvi, sirvige kindlasti seda ajakirja! Millised retseptid!

Valmistamine muidu nägi välja järgmine. Leota želatiini külmas vees 10 minutit. Lase piimal ja 50 g suhkrul aeglaselt keema tõusta, sega aeg ajalt. tõsta tulelt ning sega hulka vanillisuhkur (või roosivesi). Pigista želatiin veest ja lahusta kuumas piimas. Vala segu 4 vormi. Jahuta ja lase külmikus tarretuda vähemalt 3 tundi.

Ilmselt panin liiga vähe suhkrut/vanillisuhkrut, et ei tulnud nii magus, kui oleks võinud tulla. Järgmine kord siis tean! Vaja magusam teha - ikkagi ju magustoit!

No comments:

Post a Comment