Sunday, December 19, 2010

Talvine kõrvitsamoos


Retsept: http://www.nadka.pri.ee/portaal/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=57&func=detail&id=28

Kasutasin:
Kõrvits
Õun
Ingver(värske)
Sidrun
Vesi
Suhkur
Pese sidruneid kuumas vees kõva harjaga, loputa ja kuivata. Riivi kollane kooreosa maha terava riiviga, viska ära koorealune valge osa. Lõika sidrunid väikesteks tükkideks, korja seemned välja. Lõika ka õunad ja kõrvits väikesteks tükkideks ja pane koos sidruni ja sidrunikoorega paksupõhjalisse keedunõusse, lisa vesi ja maitseained. Hauta väikesel kuumusel kaane all pehmeks (umbes 30 minutit) ning töötle püreeks. Lisa suhkur, hauta ilma kaaneta veel 10 minutit. Säilita külmkapis.

NB! Hoidisesuhkur muudab moosi pehme püreetaolise konsistentsi tihedamaks, suurendades veelgi sarnasust apelsinimarmelaadiga.

No comments:

Post a Comment