Tuesday, February 15, 2011

Sushi

Oli vaja lõpuks ka endal järgi proovida, kuidas sushi valmistamine käib!

Vaja läks:
Riisi jaoks: sushiriisi, suhkrut, soola, riisiäädikat

Sushi valmistamiseks: 5 nori-lehte, vett

Täidiseks: kooritud värsket kurki, ribadeks lõigatud avokaadot, krabipulga makrat, võikala fileed, lõhefileed

Serveerimiseks: wasabi pastat, sojakastet, marineeritud ingverit

Sushi valmistamine:
Valmista kõigepealt sushiriis. Kuumuta vesi ja riis keemiseni, keeda 15 minutit, alanda kuumust ja hauta kaane all 15 minutit, kuni riis on pehme. Kalla peale 2, 5 dl (maitse järgi) riisiäädikat, segatuna teelusika suhkru ja näpuotsa soolaga. Sega läbi.
Aseta nori leht bambusematile. Jaota vetikalehele õhukene kiht riisi (Tee enne sõrmeotsad märjaks. Sedasi ei kleepu riis näppude külge ja on parem riisi vetikalehtedele asetada). Pane riisile õhukese ribana peale täidist (nt avokaado + kala või kurk + makra), umbes 2-3 cm lähimast servast. Keera bambusemati abil tihedasti rulli.

Eemalda sushirull bambusematilt ja lõike 3-4 cm paksusteks juppideks.

Serveeri sojakastme, wasabi ja marineeritud ingveriga.

No comments:

Post a Comment