Sunday, January 30, 2011

Karamellikissell

Vaja läks:

1 l piima
160 g suhkrut (et oleks lihtsam arvestada, siis 1 spl suhkrut on 25 g)
ca 0,5 kl keeva vett
75 g tärklist (et oleks lihtsam arvestada, siis 1 spl tärklist on 16 g)
3/4 kl külma vett
vanillisuhkrut

Kuumutasin piima potis. Pruunistasin 100g suhkrut kuival pannil helepruuniks. Lisasin keevat vett ja segasin suhkrut seni, kuni karamell sulas. Lisasin sulatatud suhkru eelnevalt kuumutatud piimale, segasin. Seejärel lisasin ülejäänud suhkru ja vanillisuhkru. Võtsin seejärel poti tulelt ning segasin sisse külma veega segatud tärklise. Panin poti uuesti tulele ning kuumutasin kisselli paksemiseni.
Vana hea klassika!:)
Retsepti leidsin: http://kokkama.blogspot.com/2008/07/karamellkissell.html

Miks mul siin pilti ei ole? Seepärast, et magustoit ei tulnud välja!! Hirmus, eksju! :) Aga ei, tegelikult ei ole asi pooltki nii hull.

Karamellisegu, mille piimale hulka valasin küll hangus, st läks tükki ning tulemus ei tulnud just pildi jaoks kõige apetiitsem välja, kuid maitses sellest hoolimata oivaliselt! Kõik söödi ära!

No comments:

Post a Comment